.st0{fill:#FFFFFF;}

Valmentajakoulutus käyty – mitä seuraavaksi? 

Valmentajakoulutuksissa käydään nykyään ahkerasti. Hyvinvointi kiinnostaa – niin oman hyvinvoinnin kehittäminen kuin muiden auttaminen hyvinvoinnin haasteissa. Elämänmeno on vauhdikasta ja kuormitus niin työssä kuin vapaalla on jotakuinkin räjähtänyt käsiin. Töitä siis valmentajakoulutuksen käyneille riittää. Mutta kuinka lähteä hyödyntämään omaa koulutusta?

 

Nopea käytäntöön vieminen varmistaa taidon oppimisen

Kun valmentajakoulutus on käytynä ja asiakasharjoittelut tuoreena mielessä, tärkeintä on jatkaa taitojen hyödyntämistä mahdollimman usein ja säännöllisesti.

Tarjoutuuko työssäsi tai harrastuksissasi mahdollisuuksia käyttää valmennusosaamistasi? Mieti tätäkin tuotteistamisen kautta: millaisia haasteita voisit auttaa ratkaisemaan ja mitä kohderyhmiä voit verkostossasi tunnistaa.

Moni esimies, opettaja, psykologi ja terapeutti on integroinut coaching- ja valmennusosaamisen kiinteästi omaan työhönsä. Eräs tilintarkastaja puolestaan päätti tehdä säännöllisesti rentoutusäänitteitä oman tiiminsä WhatsApp-ryhmään, koska tiesi kollegojenkin painiskelevan jaksamisensa kanssa.

Mentaalipuolen coaching- ja valmennustaitoja on viety oman harrastuksen kautta myös urheilujoukkueiden pariin, missä tarve onkin suuri ja resurssit usein rajalliset ulkopuolisen asiantuntijan palkkaamiseen. Valmentajilla voi olla myös jokin hyväntekeväisyyskohde, jossa tarjoaa valmennusta maksutta haastavassa tilanteessa oleville ihmisille.

Mitä hyvää sinä voisit laittaa kiertämään taidoillasi ja resursseillasi?

 

Haluatko kokeilla siipiäsi valmennusyrittäjänä?

Vaikka valmentajakoulutuksia käydään paljon, vain murto-osa valmentajatodistuksen saaneista aloittaa tai toimii valmentajayrittäjänä. Kilpailua ei siis ole siinä määrin, mitä opiskelijamäärät antaisivat ymmärtää. Palkkatyöt tällä alalla ovat vielä harvassa, joten päätyöksi jos valmennuksen haluaa, yrittäjyys on varmin tie.

Valmentajana voit hyödyntää myös aiempaa koulutustustasi, osaamistasi ja elämänkokemustasi. Melkein mikä tahansa ala ja tietotaito on yhdistettävissä valmennusosaamiseen. Sen ansiosta voitkin tuottaa varsin persoonallisia ja hyvin kohdennettuja valmennuspalveluita, ja erottautua eduksesi markkinoilla.

Päätoimiseksi valmennusyrittäjäksi ei kuitenkaan tarvitse heittäytyä kerralla, vaan nykyään on erilaisia mahdollisuuksia tehdä valmennustoimintaa oman päätyön ohella. Näin voi rauhassa rakentaa asiakaskuntaansa ja katsoa, että siivet lähtevät varmasti kantamaan.

Toiminimen perustaminen ja ylläpito on kohtuullisen helppoa, ja jos haluat päästä vieläkin helpommalla voit tehdä valmennuksia nk. kevytyrittäjänä.

Et välttämättä tarvitse edes omaa tilaa, kun voit tarjota valmennuksiasi etänä tai verkkokurssin muodossa.

Haluatko jatkossakin lukea Koutsiklubin uusimmat jutut?

Liity mukaan VIP-listallemme ja saat liittymislahjaksi "5 ASKELTA VALMENTAJAKSI" -pikaoppaan.

Valmentajakoulutuksen jälkeen ei vaadita isoja investointeja

Valmentajakoulutukset voivat olla hyvinkin hintavia, mutta hyvä uutinen on se, että valmennustoiminta ei  sen jälkeen vaadi isoja investointeja tai sido rahaa varastojen ylläpitoon. Alalla toimiminen on siis verrattain matalariskistä.

Tärkeintä on selkeä visio siitä, kenelle ja mitä haluaa tarjota. Pelkän menetelmän myyminen ei vetoa asiakkaisiin, vaan kohderyhmän täytyy olla selkeästi esillä ja hyödyn kuvaus nopeasti nähtävillä.

Informaatiota kulutetaan aina vain nopeammin ja keskittymiskyky on lyhentynyt, siksi kaiken viestinnän täytyy olla yhä paremmin kohdennettua ja tehokasta.

 

Ennaltaehkäisevälle ja positiivista kehitystä tukevalle hyvinvointiosaamiselle on iso tarve

Terapeuttien resurssit on venytetty äärimmilleen. Valmentajat eivät sinänsä voi korvata terapeutteja, mutta valmentajilla on tärkeä merkitys “putken” alkupäässä ennaltaehkäisevässä työssä. Myös terapiaprosessien jälkeen valmentajat voivat auttaa ihmisiä vahvistamaan hyvinvointiansa jälleen askeleen eteenpäin.

Nykyajan elinympäristö asettaa yhä enemmän tarpeita niin mielen kuin kehonkin hyvinvoinnista huolehtimiselle. Valmentajat ovat tärkeitä opastajia tässä, auttaen kiinnittämään huomion olennaiseen.

Hyvinvointiin liittyvää tietoa on tarjolla paljon, jopa liikaakin, ja on vaikea pysyä kaikessa kärryillä. Valmentaja pystyy toimimaan oppaana tässä informaatioviidakossa ja tuo selkeyttä omiin valintoihin.

Sinun osaamisellasi on siis tärkeä merkitys ja korkea markkina-arvo. Laitetaan hyvä kiertämään!

 

Kuva: Bigstock

Leena


Olen Mentaalivalmentaja ja valmentajien kouluttaja. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2011, ja tänä aikana olen valmentanut ja kouluttanut usealla paikkakunnalla sekä netissä. Tuotteistuksen inspiroivasta ideoinnista, markkinoinnin koukeroista ja talouspuolen ihmeellisyyksistä on tullut tällä reissulla runsaasti erilaista kokemusta. Matkan varrella olen sparraillut aloittavia yrittäjiä oman taipaleensa alkuun. Koutsiklubissa tarjoan kokemukseni sitä tarvitsevien käyttöön ja kerään tietotaitoa myös muilta alan osaajilta. Kiitos, että tulit tutustumaan!

Leena

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
X